Chia plotolásra speciális SSD meghajtók jelennek meg a piacon


Hozzáadva: 2021. Június 10. Megtekintve: 153

Az energia takarékos kriptovalutának nevezett chia network teljesen új folyamatokat kezdett beindítani a hardwarek piacán. A jóslatok úgy néz ki mára a valóság részévé válnak és az SSD gyártók új, chia plotolásra optimalizált SSD meghajtókat dobnak a piacra. Köztük van az amerikai Sabrent is, aki a Plotripper szériával a chia bányszoknak próbál kedvezni. 18-szoros élettartamot várhatunk a Sabrent SSD-től, ami chia bányászoknak nem elhanyagolható. Nézzük hát mit tudunk az új chia plotoló SSD-kről!


A chia network bányászata proof-of-spacetime alapokon működik. Ehhez a chia bányászoknak plot fájlokat kell létrehozni merevlemezeiken és a 100Gb-nál is nagyobb adattáblák legyártása nem egyszerű feladat. Egy ügyes chia bányász 6-7 óra alatt tudja ezeket legyártani, azonban az ilyen sebesség eléréséhez már speciális eszközökre van szükség. Ilyen felhasználóknak kedvez az amerikai Sabrent cég, amely 18-szorosára tervezi növelni az SSD-k élettartamát. Az új szériát Plotrippernek nevzik el és ilyen eszközökkel sokkal jobb megtérülést lehet elérni, mint mondjuk egy hagyományos SSD meghajtóval.


Egy normál 2TB-os SSD meghajtó általában 3000TBW-re van hitelesítve. Ez azt jelenti, hogy 3000 terrabyte adatot lehet írni rá és utána a legtöbb esetben dobhatjuk is ki őt a kukába.


Egy chia plot fájl legyártása során megközelítőleg 1-1.2TB adatot kell írni az SSD meghajtóra és ez meglehetősen lekorlátozza a legyártható plotok számát.Az új Plotripper széria ezt a TBW értéket növeli. A legpuritánabb 2TB-os Plotripper SSD 10.000TBW-re lesz majd hitelesítve, azonban ebből van 1TB-os Pro módosulat is. Az 1TB-os Pro 27.000 TBW-vel bír majd és a 2TB-os változatra akár 54.000 TB-ot lehet majd írni károsodás nélkül. Ha valaki nagy chia farmot szeretne gyártani, akkor ezek az eszközök biztosan sokat fognak majd segíteni.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek