Chia farm hozamának javítása Monero bányászattal


Hozzáadva: 2021. Július 25. Megtekintve: 247

A chia network árfolyama jelentős esést mutatott az utóbbi néhány héten. Ebből következően a chia farmerek egyre alacsonyabb bevétellel számolhatnak a farmok üzemeltetése során és a befektetett pénzük egyre lassaban térül meg. Tisztában vagyunk azonban azzal is, hogy a farmolás tulajdonképp nem foglal erőforrást és nyugodtan futtathatunk egyéb más alkalmazást is a chia farmunkon. Nézzük meg például hogyan történik a monero bányászat chia farmolás mellett. Ehhez a következő parancsokat kell használnunk Ubuntu rendszerünkön:


Első körben frissítsük a rendszert és telepítsük az xmrig futtatásához szükséges csomagokat:


sudo apt-get install git build-essential cmake libuv1-dev libssl-dev libhwloc-dev


Itt természetesen be kell írnunk rendszergazda jelszavunkat és igent kell nyomni ha kérdez valamit a telepítő. A következő lépés során töltsük le a Github-ról az xmrig programkódot:


git clone https://github.com/xmrig/xmrig.git


Lépjünk be az xmrig könyvtárba:

cd xmrig


És cmake segítségével generáljuk le a fordításhoz szükséges fájlokat:


cmake .


A következő parancs segítségével pedig párhuzamosan, minden CPU mag kihasználása mellett le tudjuk fordítani az xmrig-et és így elő fog állni egy futtatható xmrig bináris állomány:


make -j$(nproc)


Ha a parancs lefutása után kilistázzuk a könyvtár tartalmát, akkor láthatjuk hogy megjelent az xmrig bináris és a monero bányászatához ezt fogjuk használni.


A következő lépés során szükség lesz egy monero digitális pénztárca címre. Én általában az iOS rendszeren is jól használható MyMonero pénztárca alkalmazást szokatam telepíteni, de egyéni preferencia szerint választhatunk másikat is. A MyMonero-t iPhone-ra innen tudod te is telepíteni: https://apps.apple.com/us/app/mymonero-send-money-privately/id1372508199


Ha tehát megvan a pénztárca címe, másold azt ki mert erre szükséged lesz a továbbiakban. Az xmrig-et én általában daemon módban a háttérben szoktam futtatni, mert így ha távolról vagy bejelentkezve a gépbe, mondjuk ssh kapcsolaton keresztül és a kapcsolat valamiért megszakad, az xmrig így sem áll le. A következő parancs segítségével tudod futtatni az xmrig-et, itt természetesen a kapcsos zárójelben lévő paramétereket saját magadnak kell beállítanod:


sudo ./xmrig -B --url pool.hashvault.pro:80 --user [PÉNZTÁRCÁD CÍME] --pass [BÁNYÁSZOD NEVE] --threads=[SZÁLAK SZÁMA] --donate-level 1 --tls --tls-fingerprint 420c7850e09b7c0bdcf748a7da9eb3647daf8515718f36d9ccfdd6b9ff834b14 --log-file=[HOVA LOGOLJON]


A pénztárcád címe és a bányászod neve magától értetődő. A szálak számának megadásánál figyelembe kell venned a processzorod típusát. Nem érdemes több szálon futtatni a bányászatot, mint ahány magos a processzorod mert nem lesz gyorsabb. A logfájl elérési utját pedig úgy állítsd be, hogy utána magad is megtaláld.


Ha sikeresen elindult a miner, akkor a https://monero.hashvault.pro/en/dashboard címen, a monero pool oldalán látni fogod az eredményedet, ha a pénztárcád címét beírod az oldal közepe táján található mezőbe. A bányászat hozamának kiszámításánál nagyon fontos a CPU-d fogyasztása és bizonyos processzorok esetében jelentős deficitet is termelhet a mutatvány, szóval mindenképp nézd meg mennyit fogyaszt a géped az xmrig futtatása során. Ehhez találsz segítséget a következő videóban. Jó monero bánnyászatot!
Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek